Ennaltaehkäisevä työ

Tältä sivulta löydät kaikki Kiusatut: Prevent-toiminnassa tuotetut materiaalit. Kiusatut: Prevent on syksyllä 2021 käynnistynyt LähiTapiola Pirkanmaan lahjoitusvaroin toteutettavaa kiusaamista ennaltaehkäisevää toimintaa ja vaikuttamistyötä. Materiaalit ovat tulostettavissa ja yleisesti jaettavissa.

Kiitos kaikille, jotka osallistuivat materiaalien tuottamiseen! 

- Prevent-hankkeen webinaari "Miten puuttua kiusaamiseen?" järjestetään 8.12 kello 10.00-13.00.  Webinaari on kaikille avoin ja maksuton.  Puhujat ja aiheet: 
- Jenny Saksola (MLL): Mitä kiusaamista kokeva lapsi tai nuori toivoo aikuisilta?
- Päivi Hamarus: Pullonkaulat kiusaamiseen puuttumisessa
- Juha Alajoki: Kokemusosaajan puheenvuoro kiusaamisesta

Ilmoittautuminen 5.12 mennessä osoitteessa https://forms.office.com/r/irxqgr7tyn

Osana webinaaria järjestetään "Älä kiusaa- vaan skeittaa-tapahtuma lapsille ja nuorille klo 14-16 Muovitehtaan skateparkissa: Tehdaskartanonkatu 16, 33400 Tampere. Tapahtumasta tulee erillinen mainos myöhemmin. Webinaari ja skeittitapahtuma toteutetaan osittain LähiTapiola Pirkanmaalta saadulla lahjoituksella liittyen kiusaamisen ennaltaehkäisyyn tarkoitettuun työhön. 

Kiusaaminen on väkivaltaa -kampanjan julisteet

Kiusatun ääni -video

YouTube-videon näyttäminen ei onnistunut. Tarkista markkinointievästeiden hyväksyminen ja selaimen yksityisyysasetukset.

Miten ennaltaehkäistä kiusaamista? — nuorten ääni

Vieraskynä

Toiminnallisia tapoja kiusaamisen ennaltaehkäisemiseksi ryhmissä

Nuorten toiminnallisia ideoita kiusaamisen ennaltaehkäisemiseksi

Tamk peli:
Tamk:n sosionomiopiskelijoiden korttipeli ryhmäytymiseen sekä erilaisuuden ja empatian tietoisuuden lisäämiseen ryhmässä. Korttipeli on ladattavissa ja tulostettavissa linkistä.

Prevent-bingo:
Bingon avulla ryhmäläiset tutustuvat toisiinsa tehtäviä suorittaessa. Bingon ohjeet ja pelilomakkeet ovat tulostettavissa linkistä.

Lisätietoja toiminnasta antaa jatkossa Kiusattujen kriisityöntekijä Anniina Niemi anniina.niemi(at)setlementtitampere.fi.