Tietoa palvelusta & työmuodoista

Kiusatut on kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontapiste, joka tarjoaa kriisiapua ja jälkihoitoa.

Palvelumme on tarkoitettu yli 15-vuotiaille pirkanmaalaisille, joilla on kiusaamiskokemuksia sekä heidän läheisilleen. Yhteyttä voivat ottaa myös kiusaajat sekä työntekijät ja vapaaehtoiset, jotka työssään kohtaavat kiusaamiskysymyksiä. Palvelumme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Asioida voi myös nimettömänä. Palvelumme on lyhytaikaista kriisi- tai jälkihoitoa, jonka tavoitteena on asiakkaan tilanteen vakauttaminen.

Työskentelyn arvot:

  • yksilön kunnioitus
  • erilaisuuden hyväksyminen
  • luottamus ihmisiin
  • tasa-arvon vaaliminen
  • heikommassa asemassa olevan auttaminen

Kiusatut on Setlementti Tampere ry:n toimintaa. Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista.

Työmuodot

Yksilötyö

Yksilötyömme on lyhytaikaista kriisi- tai jälkihoitoa, jolla pyritään asiakkaan tilanteen vakauttamiseen. Keskustelun avulla etsimme yhdessä asiakkaan kanssa erilaisia selviytymiskeinoja sekä ratkaisuja tämänhetkiseen elämäntilanteeseen. 


Ryhmät

Ryhmät tarjoavat kiusatuksi joutuneille turvallisen paikan kiusaamiskokemusten läpikäymiseen muiden kiusaamista kokeneiden kanssa. Ryhmissä harjoitellaan  selviytymiskeinoja, etsitään vahvuuksia ja tutkitaan tunteita.  Ryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja. 


Työpajat

Nuorille suunnatuissa työpajoissa puhutaan kiusaamisesta yleisellä tasolla ja herätellään ajatuksia erilaisten harjoitusten avulla.  Osallistujia voi olla noin 4-20 ja työpajojen pituus on noin 90 minuuttia. Työpajoja järjestetään pyydettäessä.  Tällä hetkellä pystymme tarjoamaan työpajoja ja koulutuksia aikaisintaan kahden viikon kuluttua yhteydenotosta. 


Neuvonta ja konsultaatio

Ammattilaiset ja vapaaehtoiset voivat ottaa yhteyttä meihin, mikäli kokevat tarvitsevansa neuvontaa tai konsultaatiota kiusaamiskysymyksissä.


Chat

Ryhmächatissa on mahdollisuus keskustella kiusaamisesta anonyymisti muiden kanssa. Ryhmächat järjestetään kerran kuukaudessa Tukinetissä.  Aikataulut löydät täältä: https://tukinet.net/teemat/kiusatut-ryhmachat/live-discussions/

Koulutukset

Tarjoamme koulutuksia ja asiantuntijaluentoja kiusaamisesta ja kiusaamisilmiöstä. Koulutukset ja luennot ovat maksuttomia ja räätälöitävissä tilaajan tarpeisiin.  Koulutusten ja luentojen tyypillinen kesto on 1-1,5 tuntia. 
Tällä hetkellä pystymme tarjoamaan koulutuksia aikaisintaan kahden viikon kuluttua yhteydenotosta. 

Tällä hetkellä ei ole tulossa kaikille avoimia koulutuksia.


Muita tulevia väkivaltatyön koulutuksia Tampereella:


17.11. 2022 12.30–15.30  Ota puheeksi lähisuhdeväkivalta

  • Pirkanmaan väkivaltaverkoston järjestämä maksuton jatkokoulutus Tunnista -koulutukselle
  • Kouluttajina Emma Laine (Maria-Akatemia) ja Elina Liikanen (Tampereen ensi- ja turvakoti)
  • Paikka: Tulppaanitalo, Pinninkatu 51, Tampere