Toimintamuodot

Kiusatut on kiusaamisasioiden tuki- ja neuvontapiste, joka tarjoaa kriisiapua ja jälkihoitoa.

Palvelumme on tarkoitettu yli 15-vuotiaille pirkanmaalaisille, joilla on kiusaamiskokemuksia sekä heidän läheisilleen. Yhteyttä voivat ottaa myös kiusaajat sekä työntekijät ja vapaaehtoiset, jotka työssään kohtaavat kiusaamiskysymyksiä. Palvelumme ovat luottamuksellisia ja maksuttomia. Asioida voi myös nimettömänä. Palvelumme on lyhytaikaista kriisi- tai jälkihoitoa, jonka tavoitteena on asiakkaan tilanteen vakauttaminen.

Työskentelyn arvot:

  • yksilön kunnioitus
  • erilaisuuden hyväksyminen
  • luottamus ihmisiin
  • tasa-arvon vaaliminen
  • heikommassa asemassa olevan auttaminen

Kiusatut on Setlementti Tampere ry:n toimintaa. Toimintaa rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö Veikkauksen tuotoista.

Työmuodot

Yksilötyö

Oletko joutunut kiusatuksi esim. koulussa, vapaa-ajalla tai työpaikalla? Haluatko puhua siitä jonkun kanssa? Ei ole väliä kuinka pitkä aika kiusaamiskokemuksistasi on. 

Yksilötyömme on lyhytaikaista kriisi- tai jälkihoitoa, jolla pyritään asiakkaan tilanteen vakauttamiseen. Keskustelun avulla etsimme yhdessä asiakkaan kanssa erilaisia selviytymiskeinoja sekä ratkaisuja tämänhetkiseen elämäntilanteeseen. 

Voit ottaa meihin yhteyttä esim. puhelimitse, sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla. Varataan sinulle aika, jolloin voit tulla tänne Nalkalan setlementtitaloon. Voit tulla ensimmäisellä kerralla joko yksin tai esim. läheisen tai tukihenkilön kanssa. Käyminen täällä on ilmaista. Voimme tavata myös etänä Teamsissa tai lähteä vaikka kävelylle. 

Jos tapaat työntekijää kahden kesken, työntekijä varaa sinulle aikaa tunnin. Käyntikertojen määrä muotoutuu sen mukaan, mitä sinun tilanteesi vaatii. Yleensä tapaamisia on 1-5 kertaa. Työntekijän kanssa jutellaan omista kiusaamiskokemuksista sekä niihin liittyvistä tunteista ja vaikutuksista. Voimme tehdä yhdessä myös erilaisia selviytymistä edistäviä harjoituksia. 

Jos olet kiinnostunut ryhmistämme,  katso "Ajankohtaista"-sivulta tulevien ryhmien esitteitä, joissa on yhteystiedot, johon voit ottaa yhteyttä jos olet kiinnostunut ryhmästä. Ryhmiä on eripituisia ja niissä on aina kaksi ohjaajaa. Ryhmät ovat suljettuja eli niihin ei oteta uusia jäseniä ryhmän alettua. Useimmiten ryhmät järjestetään  Nalkalan setlementtitalossa. Ryhmässä voit muiden kiusaamista kokeneiden kanssa jakaa omia kokemuksiasi, käydä läpi vääriä uskomuksia, tunnistaa omia vahvuuksiasi sekä lisätä omaa turvallisuuden tunnetta ja kykyä toimia ryhmässä. 

Tärkeintä  on, että otat rohkeasti yhteyttä! Sinun ei tarvitse tietää etukäteen, haluaisitko mieluummin ryhmään vai yksilötyöhön. Ota yhteyttä ja mietitään yhdessä! 


Ryhmät

Ryhmät tarjoavat kiusatuksi joutuneille turvallisen paikan kiusaamiskokemusten läpikäymiseen muiden kiusaamista kokeneiden kanssa. Ryhmissä harjoitellaan  selviytymiskeinoja, etsitään vahvuuksia ja tutkitaan tunteita.  Ryhmät ovat ammatillisesti ohjattuja. 


Työpajat

Nuorille suunnatuissa työpajoissa puhutaan kiusaamisesta yleisellä tasolla ja herätellään ajatuksia erilaisten harjoitusten avulla.  Osallistujia voi olla noin 4-20 ja työpajojen pituus on noin 90 minuuttia. Työpajoja järjestetään pyydettäessä.  Tällä hetkellä pystymme tarjoamaan työpajoja ja koulutuksia aikaisintaan kahden viikon kuluttua yhteydenotosta. 


Neuvonta ja konsultaatio

Ammattilaiset ja vapaaehtoiset voivat ottaa yhteyttä meihin, mikäli kokevat tarvitsevansa neuvontaa tai konsultaatiota kiusaamiskysymyksissä.


Chat

Ryhmächatissa on mahdollisuus keskustella kiusaamisesta anonyymisti muiden kanssa. Ryhmächat järjestetään kerran kuukaudessa Tukinetissä.  Aikataulut löydät täältä: https://tukinet.net/teemat/kiusatut-ryhmachat/live-discussions/

Koulutukset

Tarjoamme koulutuksia ja asiantuntijaluentoja kiusaamisesta ja kiusaamisilmiöstä. Koulutukset ja luennot ovat maksuttomia ja räätälöitävissä tilaajan tarpeisiin.  Koulutusten ja luentojen tyypillinen kesto on 1-1,5 tuntia. 
Tällä hetkellä pystymme tarjoamaan koulutuksia aikaisintaan kahden viikon kuluttua yhteydenotosta. 

Tällä hetkellä ei ole tulossa kaikille avoimia koulutuksia.


Muita tulevia väkivaltatyön koulutuksia Tampereella:

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠